A fost lansat sistemul UE de verificare a certificatelor COVID. Șapte state membre s-au conectat deja la portal
Full Article 2 minutes read

A fost lansat sistemul UE de verificare a certificatelor COVID. Șapte state membre s-au conectat deja la portal

Comisia Europeană a anunțat că a fost lansat sistemul tehnic la nivelul Uniunii Europene care permite verificarea certificatelor COVID în condiții de siguranță și cu respectarea vieții private. Șapte state membre s-au conectat deja la portal și au început să elibereze primele pașapoarte COVID, notează Digi24.

Portalul UE de verificare a pașapoartelor COVID asigură verificarea caracteristicilor de securitate conținute în codurile QR ale tuturor certificatelor, garantând astfel autenticitatea documentelor. În timpul procesului de verificare nu se schimbă și nu se păstrează date cu caracter personal.

Șapte state membre – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia – au decis să se conecteze chiar de marți la portal și au început să elibereze primele certificate ale UE. Alte țări au decis să lanseze certificatul digital al UE privind COVID numai atunci când toate funcțiile vor fi implementate la nivelul întregii țări.

Sursa citată mai notează că certificatul COVID a fost propus de Comisie pentru reluarea călătoriilor în condiții de siguranță în această vară. Acesta va fi gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor. Disponibil în format digital sau pe hârtie, certificatul va reprezenta o dovadă a faptului că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a obținut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat în urma unei infecții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: