„A identificat pericolele la adresa securității naționale”. Dorin Recean, despre proiectul prezentat de Maia Sandu 
Full Article 2 minutes read

„A identificat pericolele la adresa securității naționale”. Dorin Recean, despre proiectul prezentat de Maia Sandu 

Premierul Dorin Recean susține că țara noastră știe cum să facă față provocărilor de securitate fără precedent. Potrivit oficialului moldovean, două cele mai mari amenințări la adresa securității naționale sunt: politica agresivă dusă de Federația Rusă împotriva țării noastre și împotriva păcii în general și corupția înrădăcinată în Moldova. În acest sens, prim-ministrul a menționat despre proiectul Strategiei Securității Naționale, prezentat de șefa statului, și care potrivit lui Recean „va consolida securitatea națională și garanta siguranța fiecărui cetățean”. 

Republica Moldova știe cum să facă față provocărilor de securitate fără precedent, chiar dacă situația în regiunea noastră continuă să fie complicată, Rusia continuă războiul barbar în Ucraina, și apar noi conflicte militare; cel mai recent – în Israel. Două cele mai mari amenințări la adresa securității naționale sunt (1) politica agresivă dusă de Federația Rusă împotriva țării noastre și împotriva păcii, în general, și (2) corupția înrădăcinată în Moldova”, a menționat, pe 12 octombrie – pe rețelele de socializare, premierul Dorin Recean.

În context el a amintim că președinta Maia Sandu a prezentat în cadrul Consiliului Suprem de Securitate proiectul Strategiei Securității Naționale.

Acest document a identificat pericolele la adresa securității naționale și a stabilit direcțiile de acțiune. Vom consolida securitatea națională și vom garanta siguranța fiecărui cetățean”, a precizat oficialul moldovean.

***

Șefa statului Maia Sandu a convocat pe 11 octombrie Consiliul Suprem de Securitate (CSS). Înainte de a ieși în fața presei, președinta a prezentat membrilor Consiliului proiectul Strategiei Securităţii Naţionale.

Potrivit șefei statului, în prezent, lumea întreagă este zguduită de atacuri ce distrug pacea și ordinea iar Moldova nu trebuie să se prefacă că aceste lucruri nu o vizează. Ea a menționat că prin Strategia Securității Naționale, autoritățile vor acționa în câteva direcții. Printre acestea sunt: sporirea investițiilor și întărirea sectorului de apărare și securitate, progresarea graduală pe calea soluționării conflictului transnistrean, inclusiv intensificarea luptei de combatere a corupției și crearea unor instituții puternice care să aplice legea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: