„A recunoscut adidașii”. Cum a aflat mama Anastasiei despre moartea fiicei sale
Full Article 3 minutes read

„A recunoscut adidașii”. Cum a aflat mama Anastasiei despre moartea fiicei sale

Mama Anastasiei, fetița de 12 ani care a fost lovită mortal de un troleibuz în sectorul Ciocana, a fost informată despre moartea fiicei sale de către bunica copilei. Aceasta se pornise să verifice unde este fetița, după apelul dirigintei, care cunoștea că ea a fost implicată într-un accident. Declarațiile au fost făcute de către o prietenă de-a familiei în cadrul emisiunii „Puls” de la Orizont TV.

„Fetița mergea la ora de engleză adăugatoare. La acea interseție nu este un semafor. Troleibuzul nu mergea pe banda lui. Copila a permis la trei mașini să treacă și a încercat să se ferească de troleibuz. Dar a fost lovită” spune o prietenă de-a familiei îndurerate, Violeta Stagnițchi.

Oamenii legii au găsit carnetul de elev și au apelat conducerea Liceului Teoretic „Dacia”, ulterior a fost informată diriginta fetei, care a sunat-o și pe mama Anastasiei.

„Nimeni nu putea să-i spună despre o asemenea tragedie. Diriginta a întrebat-o unde este copilul ei. Mama a sunat-o, dar fata nu răspundea și astfel a trimis-o pe bunica ei să verifice dacă a ajuns la ora de engleză. Bunica a ajuns la locul accidentului și copila era deja acoperită. Bunica s-a simțit rău și a fost transportată la spital. Deja ea anun’at-o pe mamă că Anastasia a fost lovită de un troleibuz”, mărturisește Violeta Stagnițchi.

Una din prietenele Anastasiei, dar și profesoara de engleză au recunoscut-o pe fată după adidași.

Amintim că o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, iar ulterior a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Unul dintre pasagerii, care se afla în troleibuzul nr.13 în momentul accidentului când a fost lovită mortal fata de 12 ani, a declarat că șoferița mergea cu viteză mare și nu s-ar fi oprit la trecerea de pietoni. Totodată, pasagerul a menționat că aceasta ar fi atins un camion parcat.

Totodată, primarul general Ion Ceban anunță că opt persoane cu funcții de răspundere de la Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei de serviciu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: