Poliția RM

Accidentul de la Bahmut soldat cu 4 morți: procurorul, plasat în arest pentru 30 de zile

Procurorul, investigat în cazul accidentului de la Bahmut, va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința procurorului investigat în cazul accidentului de la Bahmut, Călărași. Cercetarea acestuia continuă în cadrul grupului de urmărire penală format din reprezentanții mai multor organe, sub conducerea PCCOCS”, au declarat procurorii.

***

Anunțul polițiștilor, pe 20 octombrie, despre accidentul din Bahmut

Polițiștii au anunțat că 4 persoane au decedat, printre care și un copil, în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

„La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că o Skoda Fabia a accidentat o căruță. În rezultat, patru persoane, printre care și un copil, membrii unei familii, au decedat, iar altele două au fost preluate de salvare. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul ieșind negativ. Bărbatului i-au fost prelevate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele”, susțineau polițiștii.

Precizările procurorilor, pe 21 octombrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunța că șoferul care a accidentat o căruță este procuror. PCCOCS mai declara că acesta a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă.

„Accidentul a avut loc în jurul orei 19:00, pe traseul R-1 din direcția orașului Ungheni spre orașul Călărași, la intersecția traseului cu drumul de acces spre satul Bahmut din raionul Călărași. Automobilul era condus de un procuror, iar urmare a accidentului rutier au decedat patru persoane din căruța tamponată, inclusiv un copil. Alte două persoane din mijlocul de transport au fost internate la spital, în stare gravă”, comunicau reprezentanții PCCOCS.

Procurorii menționau că pasagerii din mijlocul de transport tamponat aveau grade de rudenie apropiate.

„În numărul celor decedați este un copil născut în 2023, părinții acestuia cu vârste de 21 și 28 de ani și bunica copilului de 64 de ani. Acum, în spital medicii luptă pentru viața bunicului cu vârsta de 63 de ani și viața celei de-a doua fetițe a părinților decedați, cu vârsta de 3 ani”, susțineau procurorii, adăugând că a fost pornită o urmărire penală prin prisma articolului art. 264 alin. (5) din Codul penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”.

Poliția – noi precizări pe 21 octombrie

Pentru NewsMaker, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției (IGP) Diana Fetco a spus că persoanele care au fost trasportate la spital sunt un bărbat, născut în 1960, și o fetiță de 4 ani. Bărbatului i-au fost fracturate membrele inferioare și a suferit o contuzie la țesuturile moi. Potrivit reprezentantei Poliției, fetița a fost preluată de ambulanță în stare gravă.

Iar persoanele care au decedat sunt: o femeie de 38 de ani, o altă femeie, născută în 1959, o fetiță de 3 luni și un bărbat de aproximativ 30 de ani.

De menționat că PCCOCS a prezentat alte date referitor la identitatea victimelor.

Declarațiile rudelor victimelor accidentului de la Bahmut

Moldova1 a discutat cu rudele victimelor. Acestea au declarat că în urma impactului, procurorul nu s-a apropiat de ele să vorbească. Rudele se tem că șoferul ar putea scăpa de pedeapsă. „Eu aș vrea adevărul. Eu vreau să rog lumea ca să scoată adevărul. Nouă nu ne trebuie bani, nu ne trebuie nimic, măcar adevărul, dreptatea. Să se uite și la lumea asta săracă”, a spus o rudă a victimelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

NewsMaker

În regiunea transnistreană vor fi majorate tarifele la serviciile comunale

Începând cu 1 ianuarie 2026, în regiunea transnistreană vor crește tarifele la gaz, electricitate, apă și încălzire. Despre aceasta a anunțat pe 28 iulie organul executiv local într-un comunicat de presă.

Astfel, tariful la gaz pentru consumatorii casnici va crește cu 3% — până la 1,75 ruble per metru cub. Electricitatea se va scumpi cu 5% și va costa 1,5 ruble per kWh. Apa va fi mai scumpă cu 8%, ajungând la 10,54 ruble per metru cub.

Tariful pentru încălzirea centralizată se va majora cu 5% — până la 769,83 ruble per gigacalorie. În schimb, încălzirea de la centralele autonome va fi puțin mai ieftină — până la 578,9 ruble (anul acesta fiind 586,21 ruble).

Amintim că, pe 18 iunie anul acesta, liderul de facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că regiunea transnistreană se confruntă cu riscul unui „colaps financiar și social”. Prăbușirea economică bruscă a provocat o criză energetică, cu care regiunea s-a confruntat la începutul anului 2025. Rusia a întrerupt livrările de gaz către stânga Nistrului. Din această cauză, localnicii de pe malul stâng al Nistrului au trăit mai bine de o lună fără gaz, căldură, apă caldă și cu pene de curent programate.

În februarie, Chișinăul și Tiraspolul au ajuns la un acord privind modul de livrare a gazului în regiunea transnistreană. Această schemă, potrivit autorităților de la Tiraspol, este finanțată printr-un credit din partea Rusiei. Gazul este livrat de compania maghiară MET prin intermediul Moldovagaz, iar plata este făcută de o companie din Dubai (numele ei nu este cunoscut). Atunci, Chișinăul a anunțat că vor fi livrate până la 3 milioane de metri cubi zilnic, pentru a fi acoperit strictul necesar al regiunii, dar nu și pentru a reporni producția industrială. Cu toate acestea, autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au decis să încheie mai devreme sezonul de încălzire, iar ulterior s-a aflat că marile întreprinderi industriale — care alimentează în mare parte bugetul regiunii — și-au reluat activitatea.

În iunie a apărut informația că regiunea se confruntă din nou cu probleme în ceea ce privește livrarea gazului. Volumul producției industriale a scăzut aproape la jumătate în această perioadă. Scăderea în sectorul energetic a constituit 51,5%, iar în metalurgia feroasă — 68%. Doar industria alimentară, care deservește piața internă a regiunii, a fost afectată într-o măsură mai mică. Exporturile regiunii transnistrene s-au redus cu 31,5%, iar asta fără a lua în calcul exportul de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan către malul drept al Nistrului.

Criza, însă, nu s-a încheiat aici. La începutul lunii iunie, stațiile PECO au încetat să mai vândă gaz. De asemenea, organul executiv local a anunțat că salariile vor fi plătite în tranșe, dar nu mai rar de o dată pe lună. Totodată, legislativul nerecunoscut de la Tiraspol a decis redirecționarea încasărilor curente din bugetele locale către cel al regiunii.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: