Accidentul de la Bahmut soldat cu 4 morți: procurorul, plasat în arest pentru 30 de zile
Full Article 4 minutes read

Accidentul de la Bahmut soldat cu 4 morți: procurorul, plasat în arest pentru 30 de zile

Procurorul, investigat în cazul accidentului de la Bahmut, va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința procurorului investigat în cazul accidentului de la Bahmut, Călărași. Cercetarea acestuia continuă în cadrul grupului de urmărire penală format din reprezentanții mai multor organe, sub conducerea PCCOCS”, au declarat procurorii.

***

Anunțul polițiștilor, pe 20 octombrie, despre accidentul din Bahmut

Polițiștii au anunțat că 4 persoane au decedat, printre care și un copil, în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

„La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că o Skoda Fabia a accidentat o căruță. În rezultat, patru persoane, printre care și un copil, membrii unei familii, au decedat, iar altele două au fost preluate de salvare. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul ieșind negativ. Bărbatului i-au fost prelevate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele”, susțineau polițiștii.

Precizările procurorilor, pe 21 octombrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunța că șoferul care a accidentat o căruță este procuror. PCCOCS mai declara că acesta a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă.

„Accidentul a avut loc în jurul orei 19:00, pe traseul R-1 din direcția orașului Ungheni spre orașul Călărași, la intersecția traseului cu drumul de acces spre satul Bahmut din raionul Călărași. Automobilul era condus de un procuror, iar urmare a accidentului rutier au decedat patru persoane din căruța tamponată, inclusiv un copil. Alte două persoane din mijlocul de transport au fost internate la spital, în stare gravă”, comunicau reprezentanții PCCOCS.

Procurorii menționau că pasagerii din mijlocul de transport tamponat aveau grade de rudenie apropiate.

„În numărul celor decedați este un copil născut în 2023, părinții acestuia cu vârste de 21 și 28 de ani și bunica copilului de 64 de ani. Acum, în spital medicii luptă pentru viața bunicului cu vârsta de 63 de ani și viața celei de-a doua fetițe a părinților decedați, cu vârsta de 3 ani”, susțineau procurorii, adăugând că a fost pornită o urmărire penală prin prisma articolului art. 264 alin. (5) din Codul penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”.

Poliția – noi precizări pe 21 octombrie

Pentru NewsMaker, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției (IGP) Diana Fetco a spus că persoanele care au fost trasportate la spital sunt un bărbat, născut în 1960, și o fetiță de 4 ani. Bărbatului i-au fost fracturate membrele inferioare și a suferit o contuzie la țesuturile moi. Potrivit reprezentantei Poliției, fetița a fost preluată de ambulanță în stare gravă.

Iar persoanele care au decedat sunt: o femeie de 38 de ani, o altă femeie, născută în 1959, o fetiță de 3 luni și un bărbat de aproximativ 30 de ani.

De menționat că PCCOCS a prezentat alte date referitor la identitatea victimelor.

Declarațiile rudelor victimelor accidentului de la Bahmut

Moldova1 a discutat cu rudele victimelor. Acestea au declarat că în urma impactului, procurorul nu s-a apropiat de ele să vorbească. Rudele se tem că șoferul ar putea scăpa de pedeapsă. „Eu aș vrea adevărul. Eu vreau să rog lumea ca să scoată adevărul. Nouă nu ne trebuie bani, nu ne trebuie nimic, măcar adevărul, dreptatea. Să se uite și la lumea asta săracă”, a spus o rudă a victimelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: