„Acele procese politice ferme vor rămâne înscrise în istoria țării”. Mesajul lui Dodon la un an de la răsturnarea „regimul instaurat de Plahotniuc”
Full Article 2 minutes read

„Acele procese politice ferme vor rămâne înscrise în istoria țării”. Mesajul lui Dodon la un an de la răsturnarea „regimul instaurat de Plahotniuc”

„Oligarhii au fugit din țară, dar nu au renunțat la ideea de a prelua din nou puterea sub control”. Despre acest lucru a declarat președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, în contextul împlinirii unui an de la răsturnarea „regimul instaurat de Plahotniuc”.

„Azi se împlinește exact un an de când a fost salvată democrația și eliberată Republica Moldova din captivitate, de sub o dictatură politică. Acea acțiune curajoasă de luptă cu oligarhia a fost și meritul partidelor parlamentare, și meritul cetățenilor care ne-au susținut moral, și meritul partenerilor noștri externi, care au declarat ferm că nu tolerează abuzul puterii oligarhice și manipulările prin intermediul Curții Constituționale”, a scris Dodon.

Acesta a declarat că „membrii blocului ACUM au demonstrat că pot trece peste barierele ideologice și doctrinare și pot participa la o lovitură comună și definitivă împotriva regimului oligarhic. Acele procese politice ferme vor rămâne pentru totdeauna înscrise în istoria țării noastre”.

Totodată, Dodon susține că oligarhii vor să preia din nou puterea.

„Anume prin spaima și dorința de revanșă a oligarhilor se explică atacurile mediatice la care sunt supuse instituțiile statului, precum și tentativele de creare a unor alianțe ad hoc, de tipul Sandu-Candu-Plaha-Șor, care să dea jos guvernul Chicu și să blocheze activitatea instituțiilor statului”, a mai spus șeful statului.

Amintim că pe 8 iunie 2019, Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM au semnat un acord temporar. Acesta prevedea alegerea Zinaidei Greceanîi în funcție de președinte al parlamentului, învestirea guvernului în frunte cu Maia Sandu și votarea declarației privind caracterul capturat al instituțiilor statului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: