„Act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă”. Ambasada Rusiei din București, reacție după ce o mașină s-a izbit în gardul clădirii
Full Article 3 minutes read

„Act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă”. Ambasada Rusiei din București, reacție după ce o mașină s-a izbit în gardul clădirii

Ambasada Rusiei în România exprimă condoleanțe rudelor și prietenilor bărbatului care a decedat astăzi dimineață, lângă clădirea Ambasadei din București. De cealaltă parte, diplomații spun că nu au nici o îndoială că bărbatul „a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizată în orașul Bucea”. 

„Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizată în orașul Bucea. În acest mic oraș ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus”, comunică reprezentanții Ambasadei.

De fapt, mai adaugă ei, „persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizorilor neo-naziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse”.

Într-un final, cei de la Ambasadă comunică motivele „operațiunii militare speciale din Ucraina sunt”: ​​

1) protejarea populației a republicilor populare Donețk și Luhansk de la genocidul efectuat timp de 8 ani de către neonaziști ucraineni;

2) demilitarizarea Ucrainei, care a devenit un avanpost militar anti-rus al NATO, ameninţând securitatea naţională a ţării noastre; 3) denazificarea Ucrainei, unde Occidentul colectiv a tolerat în mod deliberat creșterea sentimentelor radicale de dreapta pentru a crea un proiect geopolitic „anti-Rusia”.

„Cea mai importantă prioritate, după cum a remarcat Comandantul Suprem Vladimir Putin, este evitarea victimelor civile prin toate mijloacele”, au mai adăugat diplomații.

Tot ei mai precizează că, în urma incidentului de astăzi, niciunul dintre angajații Ambasadei și forțelor de ordine române nu au avut de suferit.

***

Un incendiu s-a produs astăzi dimineață lângă ambasada Rusiei din București. Un șofer a intrat cu mașina în gardul care înconjoară clădirea. În urma impactului, șoferul nu a putut fi salvat. Acesta, potrivit presei române, era Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA, care a fost acuzat de fosta soție că și-a violat fiica.

Procurorul de caz Bogdan Staicu a spus că, potrivit primelor date, bărbatul a intrat cu mașina în gardul Ambasadei și imediat după și-a dat foc.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: