Administrația prezidențială are un nou șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate
Full Article 2 minutes read

Administrația prezidențială are un nou șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate

Ștefan Țîbuleac a preluat funcția de șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Decretul prezidențial privind numirea acestuia a fost publicat vineri, 25 iunie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

„Domnul Ștefan Țîbuleac  se numește în funcția de șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, începând cu data de 14 iunie 2021”, indică documentul.

În aceeași ediție a Monitorului Oficial este publicat şi decretul, conform căruia, lui Ștefan Ţîbuleac „i se conferă, din data numirii în funcție, gradul de calificare al funcționarului public – consilier de stat de clasa a III-a”.

Ștefan Țîbuleac a studiat la Institutul de Relații Internaționale din Moldova și deține o diplomă de la Panteon University of Political Sciences.

***

În luna mai, administrația prezidențială a anunțat un concurs public pentru învestirea unui nou șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate, după eliberarea din funcție a lui Andrei Onofrei.

Sarcinile de bază ale șefului Serviciului Consiliului Suprem de Securitate sunt:

1) Organizarea şi conducerea activității Serviciului Consiliului Suprem de Securitate;
2) Efectuarea analizei și prognozei riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale, evaluarea sectorului de securitate și apărare, precum și coordonarea activității instituțiilor în domeniu;
3) Expertizarea documentelor de politici în domeniile ce ţin de competenţa Consiliului Suprem de Securitate;
4) Pregătirea și organizarea ședințelor Consiliului Suprem de Securitate, elaborarea și redactarea proiectelor deciziilor Consiliului Suprem de Securitate și monitorizarea executării acestora de către instituţiile responsabile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: