Adunarea Populară a Găgăuziei: Mai mulți candidați decât numărul de mandate
Full Article 1 minutes read

Adunarea Populară a Găgăuziei: Mai mulți candidați decât numărul de mandate

În mai puțin de două zile de la începerea campaniei electorale, numărul celor care doresc să devină deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei s-a dublat față de numărul de mandate.

După cum a declarat șeful Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia pentru portalul de știri Gagauzinfo.MD, 83 de persoane au luat până acum liste pentru a colecta semnături.

Dintre aceștia, 25 au reușit deja să colecteze numărul necesar de semnături și chiar să le depună la CEC din Găgăuzia. Membrii comisiei electorale vor trebui acum să verifice listele de subscriere și să ia o decizie cu privire la înregistrarea candidaților pentru postul de deputat.

Amintim că campania electorală pentru alegerile deputaților la Adunarea Populară a început în Găgăuzia pe 17 martie. Dimineața, în fața clădirii Comisiei Electorale Centrale a autonomiei, s-a format o coadă de persoane care doresc să primească liste și să strângă semnături în sprijinul lor.

Alegerile pentru Adunarea Populară din Găgăuzia sunt programate pentru 16 mai 2021.  Conform legislației, 35 de deputați, aleși în circumscripții cu mandat unic, ar trebui să lucreze în autonomie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: