tv8.md

„Aeroportul Internațional Chișinău este în siguranță”. APP susține că nu a fost anunțată despre schimbarea acționariatului companiei „Avia Invest”

Agenția Proprietății Publice (APP) dă asigurări că „autoritățile naționale au securizat interesele statale, iar Aeroportul Internațional Chișinău este în siguranță”. Într-un comunicat publicat astăzi, 24 decembrie, pe site-ul instituției, reprezentanții acesteia susțin că nu există nici un risc ca interesul statului să fie afectat în acest caz.

„APP nu a primit nici o notificare oficială despre schimbarea acționariatului companiei S.R.L.”Avia Invest”. Prin intermediul APP, guvernele anterioare au formalizat relațiile contractuale ale statului cu S.R.L.”Avia Invest”, având obligația de bună gestiune a contractului de concesiune. Acest contract nu este afectat eventual de comportamentul unor companii terțe, înregistrate în diferite jurisdicții, inclusiv offshore, care dețin părți din S.R.L.”Avia Invest”, mai precizează reprezentanții agenției.

Totodată, potrivit APP, Curtea de Conturi va prezenta, în timpul apropiat, un raport privind executarea contractului. De asemenea, APP a solicitat de la Agenția pentru Supraveghere Tehnică un raport despre evaluarea costurilor lucrărilor realizate de concesionar si corectitudinea investițiilor realizate de către S.R.L.”Avia Invest” și dă asigurări că va informa opinia publică despre rezultatele obținute.

Precizăm că ieri, 23 decembrie,  compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău, a confirmat că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deţine 95% din „Avia-Invest”. În spatele noii companii care va controla Aeroportul Internațional Chișinău este omul de afaceri rus, Andrei Goncearenko.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: