Alaiba și-a anunțat șeful de cabinet și promite transparență maximă la Ministerul Economiei
Full Article 2 minutes read

Alaiba și-a anunțat șeful de cabinet și promite transparență maximă la Ministerul Economiei

Ministrul Economiei Dumitru Alaiba promite transparență maximă în instituția pe care o conduce și deschidere pentru presă. Acesta a anunțat că șeful său de cabinet este Gicu Haret, un bărbat cu experiență de muncă doar în sectorul privat.

Faceți cunoștință, acesta este șeful meu de cabinet. Pe Gicu Haret l-am cunoscut vreo opt ani în urmă. Ultimii șapte ani a lucrat în două companii internaționale. A lucrat doar în sectorul privat până acum. Nu a lucrat o zi la stat, sau prin societate civilă, sau prin proiecte. Nu că ar fi ceva rău în vreuna din asta – doar spun că are o factură aparte”, a precizat ministrul Economiei.

Dumitru Alaiba a precizat că l-a cunoscut bine pe Gicu Haret în timpul campaniei electorale din 2021.

A aflat că merg la Orhei și pur și simplu mi-a scris că vrea să meargă cu mine. A mai zis că vrea să aibă pe conștiința lui cât mai multe voturi luate de la Șor. Așa am petrecut cam două luni, oră după oră, kilometru după kilometru, sat după sat. Ne-am cunoscut foarte bine. Știu că e omul potrivit. E un om cu multă speranță pentru țara asta, cu multă capacitate de muncă și analiză. Deja e clar că va fi una din persoanele-cheie din echipa mea”, a conchis ministrul.

Dumitru Alaiba a adăugat că, atâta timp cât va fi ministru, în instituția pe care o conduce va fi transparență mamă.

O să semnez un ordin prin care termenul de răspuns la solicitările de informație să fie redus de două ori. Legea spune că termenul maxim (atenție – MAXIM!) de răspuns la o solicitare de informație este de 15 zile. Ministerul Economiei va răspunde la toate solicitările în 7 zile”, a precizat Alaiba.

Pe 18 noiembrie, Dumitru Alaiba a depus jurământul în calitate de ministru al Economiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: