Alegeri în 9 localități din Moldova: sunt așteptați la urne peste 10 mii de cetățeni. Câți au votat deja 
Full Article 3 minutes read

Alegeri în 9 localități din Moldova: sunt așteptați la urne peste 10 mii de cetățeni. Câți au votat deja 

În 9 localități din Republica Moldova, pe 19 mai, au loc alegeri locale noi și parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Cetățenii, până la ora 21:00, vor ieși la vot la Cairaclia și Salcia raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, Tîrnova din raionul Dondușeni, orașul Bucovăț din raionul Strășeni, satul Sagaidac din raionul Cimișlia, comuna Hănăsenii Noi din raionul Leova și comuna Cealîc din raionul Taraclia. Numărul total al cetățenilor cu drept de vot în aceste localități este de 10 766. Până la ora 09:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 414 alegători sau 3,8% din cei așteptați la urnele de vot.

Comisia Electorală Centrală a declarat că procesul de votare în cele 9 localități, unde au loc alegeri locale noi și parțiale, se desfășoară în regim normal. La ora 07:00 au fost deschise toate cele 13 secții de votare. Potrivit Comisiei, în listele electorale de bază sunt înscriși, în total, 10 765 de alegători.

„Până la ora 09:00, în total, dreptul la vot a fost exercitat de către 414 de alegători sau 3,8% din cei așteptați la urnele de vot. Cei mai activi sunt alegătorii din com. Hănăsenii Noi, rn. Leova și or. Bucovăț, rn. Strășeni, unde s-a înregistrat o participare de 6,47% și, respectiv, 5,41%”, au comunicat reprezentanții Comisiei.

Instituția a precizat că alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu până la ora 14:00. Cererea trebuie să fie însoțită și de un certificat medical.

Procesul de votare se va încheia la ora 21:00.

Pe 19 mai au loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia și pentru funcția de primar – în comuna Tîrnova raionul Dondușeni, orașul Bucovăț raionul Strășeni, satul Sagaidac raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi raionul Leova. Alegeri parțiale pentru funcția de primar au loc în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Actualizare: Până la ora 12:00 au votat 1 795 de alegători, ceea ce reprezintă 16,7 % din numărul celor înscriși pe listele electorale de bază – anunță Comisia Electorală Centrală. Procesul de vot decurge fără incidente, a comunicat instituția electorală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: