Alegeri în Italia: Extrema dreaptă a luat cele mai multe voturi 
Full Article 1 minutes read

Alegeri în Italia: Extrema dreaptă a luat cele mai multe voturi 

Extrema dreaptă și-a revendicat victoria în alegerile legislative din Italia. Giorgia Meloni, al cărei partid postfascist Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI) s-a clasat pe primul loc la alegerile legislative desfăşurate duminică în Italia, a revendicat conducerea următorului guvern, relatează Digi24.ro. 

Potrivit sondajelor, Meloni și partidul său, Frații Italiei, împreună cu aliații, strâng în jur de 43% din voturi, ceea ce înseamnă majoritate în ambele camere ale Parlamentului.

„Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fraţii Italiei”, a reacţionat Giorgia Meloni, afirmându-şi astfel ambiţia de a deveni prim-ministru. „Vom guverna pentru toţi italienii”, a promis ea. „O vom face cu scopul de a uni oamenii”, a adăugat Meloni.

Formarea unei coaliții de guvernare ar putea dura săptămâni întregi. Dacă Meloni reușește să obțină o majoritate, un guvern, va deveni prima femeie premier al Italiei. Partenerii probabili sunt aliații din campania aelectorală: Liga anti-migranți și euro-sceptică a lui Matteo Salvini și Forza Italia, a fostului premier conservator Silvio Berlusconi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: