Alegeri în Italia: Extrema dreaptă a luat cele mai multe voturi 
Full Article 1 minutes read

Alegeri în Italia: Extrema dreaptă a luat cele mai multe voturi 

Extrema dreaptă și-a revendicat victoria în alegerile legislative din Italia. Giorgia Meloni, al cărei partid postfascist Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI) s-a clasat pe primul loc la alegerile legislative desfăşurate duminică în Italia, a revendicat conducerea următorului guvern, relatează Digi24.ro. 

Potrivit sondajelor, Meloni și partidul său, Frații Italiei, împreună cu aliații, strâng în jur de 43% din voturi, ceea ce înseamnă majoritate în ambele camere ale Parlamentului.

„Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fraţii Italiei”, a reacţionat Giorgia Meloni, afirmându-şi astfel ambiţia de a deveni prim-ministru. „Vom guverna pentru toţi italienii”, a promis ea. „O vom face cu scopul de a uni oamenii”, a adăugat Meloni.

Formarea unei coaliții de guvernare ar putea dura săptămâni întregi. Dacă Meloni reușește să obțină o majoritate, un guvern, va deveni prima femeie premier al Italiei. Partenerii probabili sunt aliații din campania aelectorală: Liga anti-migranți și euro-sceptică a lui Matteo Salvini și Forza Italia, a fostului premier conservator Silvio Berlusconi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: