Alegerile din Bălți s-au desfășurat cu nereguli? Revenco: poliția a expediat CEC-ului mai multe sesizări
Full Article 2 minutes read

Alegerile din Bălți s-au desfășurat cu nereguli? Revenco: poliția a expediat CEC-ului mai multe sesizări

În timpul primului tur al alegerilor locale din municipiul Bălți, ar fi avut loc mai multe încălcări. Declarația a fost făcută de către ministrul de Interne, Ana Revenco, care a precizat că poliția a expediat Comisiei Electorale Centrale (CEC) mai multe sesizări în acest sens, iar instituția electorală urmează să verifice informațiile furnizate de poliție. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 29 noiembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Primul tur al scrutinului de la Bălți ar fi avut loc cu abateri de la legislația electorală. O spune ministrul de Interne, Ana Revenco, care a precizat că poliția a expediat CEC-ului informații care ar proba eventuale ilegalități comise în campania electorală.  Oficialul nu a oferit detalii despre presupusele ilegalități.

Pentru verificarea corectitudinii finanțării partidelor și campaniilor electorale, reprezentanții CEC sunt asistați de reprezentanții mai multor instituții de stat.

„Pentru verificarea unor astfel de informații, Comisia Electorală Centrală a creat un grup de specialiști în care au fost delegate persoane de la mai multe autorități: FISC, SIS, poliție. Totuși, CEC are prioritate și liderismul în verificarea acestor informații aparține CEC-ului”, a mai spus Ana Revenco.

Amintim că Marina Tauber a câștigat primul tur al alegerilor pentru funcția de primar al mun. Bălți. Tauber a obținut 47,93% din voturile valabil exprimate, iar în turul 2 se va duela cu Nicolae Grigorișin, care a candidat independent.

Pe 24 noiembrie, Tauber a acuzat PAS și pe contracandidatul său Nicolae Grigorișin că ar planifica să o elimine abuziv din cursa electorală. Turul 2 de scrutin se va desfășura pe 5 decembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: