UPDATE Alerta cu bombă de la Judecătoria Buiucani s-a dovedit a fi falsă
Full Article 2 minutes read

UPDATE Alerta cu bombă de la Judecătoria Buiucani s-a dovedit a fi falsă

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost evacuată în urma unei alerte cu bombă. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al poliției capitalei, Natalia Stati. 

În jurul orei 09:28 minute, Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, precum că în Incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, este amplasat un obiect explozibil. Apelul a fost făcut de un bărbat.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. Forțele de ordine au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii. La fel, la fața locului au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea.

La moment toate serviciile specializate activează la fața locului.

UPDATE În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă nu s-a adeverit. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile.

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: