Alexei Navalnîi, transferat la un spital regional pentru deținuți. Ce spun autoritățile ruse despre starea lui de sănătate
Full Article 2 minutes read

Alexei Navalnîi, transferat la un spital regional pentru deținuți. Ce spun autoritățile ruse despre starea lui de sănătate

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, a fost transferat la un spital regional pentru deținuți. O decizie în acest sens a fost luată de Serviciul Federal al Penitenciarelor, astăzi, 19 aprilie.

Potrivit sursei citate, starea de sănătate a lui Navalnîi este evaluată ca fiind satisfăcătoare. „În fiecare zi, el este examinat de un medic. Pacientului i s-a prescris o terapie cu vitamine”, a mai anunțat Serviciul Federal al Penitenciarelor.

Precizăm că Navalnîi ține greva foamei de aproape trei săptămâni, în semn de protest, după ce i s-a refuzat să obțină asistență medicală specializată din exteriorul închisorii. Medicii lui Navalnîi trag un semnal de alarmă și spun că inima acestuia s-ar putea opri în „orice moment”.

Liderii mondiali și personalități culturale proeminente și-au exprimat sprijinul pentru Navalnîi, notează Digi24. Președintele SUA, Joe Biden, a numit situația acestuia „total nedreaptă”, în timp ce consilierul său pentru securitate națională a avertizat că vor fi „consecințe” pentru Rusia dacă Navalnîi moare.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene intenționează să discute situația lui Navalnîi.

Peste 70 de scriitori, artiști și academicieni internaționali de renume, printre care Jude Law, Vanessa Redgrave și Benedict Cumberbatch, i-au cerut lui Putin să se asigure că Navalnîi primește imediat un tratament adecvat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: