Alla Pugaciova cere să fie înscrisă în lista „agenților străini” în Rusia, în care figurează și Galkin: „Sunt solidară cu soțul meu”
Full Article 3 minutes read

Alla Pugaciova cere să fie înscrisă în lista „agenților străini” în Rusia, în care figurează și Galkin: „Sunt solidară cu soțul meu”

Interpreta din Rusia Alla Pugaciova își susține soțul, umoristul și prezentatorul Maxim Galkin, care a fost recunoscut drept „agent străin” în urma declarațiilor împotriva războiului, și a cerut Ministerului Justiției să o înscrie în același registru, scrie Mediazona.

„Vă rog să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite, pentru că sunt solidară cu soțul meu, o persoană cinstită, decentă și sinceră, un adevărat și incoruptibil patriot al Rusiei, care dorește Patriei prosperitate, pace, libertatea de exprimare și încetarea morții băieților noștri pentru scopuri iluzorii, care fac din țara noastră o proscrisă și care le îngreunează viața cetățenilor noștri”, a scris artista.

Alla Pugaciova cere să fie înscrisă în lista „agenților străini” în Rusia, în care figurează și Galkin: „Sunt solidară cu soțul meu”

Amintim că Maxim Galkin a fost inclus în registrul persoanelor care acționează în calitate de „agent străin” în Rusia, după ce s-a expus public împotriva războiului din Ucraina.

Precizăm că, la moment, Galkin se află în afara Rusiei. După începerea invaziei ruse a Ucrainei, la sfârșitul lunii februarie, a fost în Israel, unde a vorbit la concertele sale cu critici ascuțite la adresa războiului. Între timp, pe rețelele sale de socializare, Galkin, în special, a comentat masacrele din Bucha. Atunci el a spus că nu poate exista nicio justificare pentru război.

Ulterior, artistul a fost privat de timp de emisie la televiziunea rusă. Presa a relatat că motiv ar fi servit declarațiile anti-război ale umoristului, care chiar în primele zile de război ar fi pierdut contracte de publicitate.

La sfârșitul lunii august, soția lui Galkin, Alla Pugaciova, s-a întors în Rusia. Ea nu a făcut declarații publice despre război, ci i-a criticat pe rețelele de socializare pe cei care „seamănă dușmănie”.

Pe 3 septembrie, cântăreața a apărut la înmormântarea primului președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, iar apoi a scris pe rețelele de socializare că „a respins violența ca mod de politică și de menținere a propriei puteri”.

Între timp, după ce Galkin a fost adăugat în lista „agenților străini” care ar opera în Rusia, Ministerul rus al Justiției a declarat că umoristul ar fi implicat în activități politice, în timp ce ar primi finanțare sau alte ajutoare din partea Ucrainei.

Pe 4 septembrie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, l-a criticat aspru pe Galkin. Jurnaliștii l-au întrebat despre atitudinea lui față de artiștii care au părăsit Rusia după începutul războiului și se întorc acum, făcând refere, în mod special, la interpreta Alla Pugaciova.

„Există, într-adevăr, cei care s-au pătat literalmente cu declarații complet obscene și inacceptabile pentru toată lumea. Aceasta este o poveste diferită”, a spus atunci Peskov. „Nu am auzit nicio declarație de la Alla Borisovna Pugaciova”, a continuat el. „Soțul său a făcut declarații foarte proaste pe care le-am citit eu însumi. Galkin este „în mod clar în afara drumului” cu restul rușilor”, a concluzionat Peskov.

Galkin a ocupat a 23-a linie în registrul persoanelor – „agenți străini”, pe care autoritățile au început să-l mențină abia în aprilie a acestui an, începând cu jurnaliștii Evghenii Kiseliov și Matvei Ganapolski. Înainte de aceasta, Ministerul Justiției a completat în mod activ lista instituțiilor de presă – „agenți străini”. Vinerea aceasta, acest registru nu a fost completat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: