Veteranii ar putea primi alocații de 300 de lei. Ce i-a nemulțumit pe deputații blocului ACUM
Full Article 2 minutes read

Veteranii ar putea primi alocații de 300 de lei. Ce i-a nemulțumit pe deputații blocului ACUM

Alocațiile pentru veterani ar putea fi majorate de la 100 la 300 de lei. Parlamentul a votat, în ședința plenară de astăzi, 6 decembrie, modificări, în prima lectură, la legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație. Subiectul a provocat critici din partea deputaților blocului ACUM, care a remarcat că inițial era propusă o majorare până la 500 de lei. 

Proiectul de lege prevede creșterea alocațiilor pentru categoriile respective de la 100 până la 300 de lei. Deputatul blocului ACUM, Alexandru Slusari, a propus, însă, ca majorarea să fie făcută până la 500 de lei.

„Propun să votăm proiectul în prima lectură, poate și în a doua, cu alocații propuse de autorii proiectului, adică 500 de lei, iar la legea bugetului să identificăm această sumă. Noi vom vota pentru alocațiile de 500 de lei. Solicităm guvernului să examineze cum poate identifica 64 de milioane de lei și până la votarea în a doua lectură a legii bugetului de stat să le includă în proiect”, a propus deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

Autorii proiectului admit că pentru lectura a doua ar putea veni propuneri de o majorare mai considerabilă. Un comentariu în acest sens a făcut și președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi.

„Este avizul guvernului, unde se spune că sursele identificate permit mărirea alocației până la 300 de lei. Nu trebuie să facem o promisiune politică, că de la 100 lei am mers direct la 500 de lei și să nu avem o sursă. Nu va fi corect față de veterani. Până la determinarea sumei lăsăm proiectul votat doar în prima lectură”, a precizat Greceanîi.

În cazul adoptării legii respective, odată cu intrarea în vigoare a acesteia, de majorări vor beneficia peste 35 500 de participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoane participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor țări.

Alocațiile pentru aceste categorii de persoane nu au fost indexate sau majorate din 2012.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: