Alte 20 de ventilatoare pentru respirație asistată au fost distribuite în spitale. Unde au ajuns acestea?
Full Article 2 minutes read

Alte 20 de ventilatoare pentru respirație asistată au fost distribuite în spitale. Unde au ajuns acestea?

Alte 20 de ventilatoare au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Acestea au fost distribuite instituțiilor medicale pentru a face față numărului de pacienți internați cu COVID-19, în stare gravă și care necesită respirație asistată, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) pe 12 decembrie.

Dispozitivele medicale au fost distribuite Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic din Bălți, SCM Sf. Arhanghel Mihail, SCM nr. 1, SCM Sf. Treime, Centrului COVID-19, Spitalului Raional Cahul, instituții care au secții de terapie intensivă.

Urmează să fie livrate în curând alte 250 de ventilatoare, procurate din același proiect, a menționat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu pe Facebook.

În prezent, 289 de pacienți se află în stare gravă în instituțiile spitalicești, iar 61 sunt supuși ventilării mecanice.

🔴Alte 20 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica…

Publicată de Viorica Dumbrăveanu pe Sâmbătă, 12 decembrie 2020

Precizăm că, de la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost testate pozitiv cu COVID-19 circa 125 de mii de persoane. Peste 2 500 dintre pacienții infectați au murit, inclusiv circa 60 de lucrători medicali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: