Alte 30 de automobile au intrat în dotarea Poliției. Care este valoarea achiziției?
Full Article 2 minutes read

Alte 30 de automobile au intrat în dotarea Poliției. Care este valoarea achiziției?

Alte 30 de automobile noi de model „Dacia Duster” au intrat în dotarea Inspectoratului General al Poliției (IGP). Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 12,29 milioane de lei, dintre care 11,97 milioane de lei destinate automobilelor.

Automobilele au fost achiziționate în contextul implementării planului de acțiuni al Ministerului Afacerilor Interne privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, susținut financiar de către partenerii externi, menite să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

Până în prezent, cu suportul partenerilor externi, au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru serviciile de investigare a infracțiunilor, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

IGP notează că sporirea numărului de automobile vine să contribuie la îmbunătăţirea modului în care poliţiştii răspund la solicitările cetăţenilor.

Amintim că la începutul lunii iunie, IGP a recepționat 30 de automobile noi de model „Dacia Duster”. În total, pe parcursul anilor 2017-2020 au fost achiziționate 159 de mașini.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: