Alte câteva localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale
Full Article 2 minutes read

Alte câteva localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale

Alte câteva localități din raioanele Căușeni și Anenii Noi vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de parlament în lectură finală, astăzi, 22 aprilie. 

Proiectul prevede că de compensare vor beneficia locuitorii din Chircăiești, Valea Verde, Plopi Știubei, Leuntea și grădinița din raionul Căușeni, precum și Gura Bîcului, Hîrbovăț, Calfa, Roșcani, Delacău, Puhăceni, Șerpeni, Speia și Telița din raionul Anenii Noi.

De asemenea, prin proiectul de lege se propune revizuirea volumului de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost revizuit timp de aproape doi ani.

Inițiativa legislativă a fost înaintată de deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor. Un proiect asemănător a fost prezentat de vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari, care a fost comasat cu proiectul anterior.

Menționăm că până în prezent, de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale au beneficiat locuitorii satelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pîrîta (raionul Dubăsari), satului Copanca (raionul Căușeni) și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: