Alte două posturi de televiziune vor apărea în Republica Moldova
Full Article 3 minutes read

Alte două posturi de televiziune vor apărea în Republica Moldova

Două noi posturi de televiziune, unul de tipul Euronews, cu știri la fiecare jumătate de oră, iar altul generalist de divertisment vor apărea pe piața media din Republica Moldova. Consiliul Audiovizualului a decis, în ședința din 15 octombrie 2021, să elibereze licențe de emisie firmei Binamex-M SRL, pentru posturile de televiziune: Next TV și Premiera TV, transmite  mold-street.com.

Artur Verstiuc, reprezentantul Binamex-M a declarat că postul Next TV ar urma să fie un post sută la sută autohton, „un post de tipul BBC, CNN, dar mai exact Euronews, cu știri la fiecare jumătate de oră, cu emisiuni analitice și talk showuri”.

Postul va fi difuzat prin rețelele de cablu din țară și prin satelit. „Vom pune accent pe informații operative, echidistante. Nu suntem afiliați politic și vom miza pe jurnaliști tineri, cu transmisiuni live a ședințelor Guvernului și Parlamentului etc.

„Vom începe cu 200 de angajați, căci e perioadă de pandemie, dar tindem să avem 350”, a declarat Verstiuc.

Precizăm că în prezent un număr mai mare de 200 de angajaţi are doar postul public de televiziune Moldova 1.

Despre al doilea post de televiziune – Premiera TV, acesta a susţinut că va fi unul „comercial generalist, cu accent pe divertisment”.

„Din 100% din emisie, dacă excludem reclama și shopingul, apoi 75% vor fi filme, emisiuni de divertisment, cu emisiuni informative doar 25 la sută. De fapt, vom avea patru buletine de știri pe zi.

Pretindem să devenim numărul unu pe piață pe acest segment. Argumentele noastre sunt filme și seriale de cea mai bună calitate, dar şi showuri TV internaționale produse autohton.

De asemenea, vom concura pentru drepturi exclusive de transmisiune la evenimente sportive de grad internațional, cum ar fi campionatele de fotbal”, a precizat Artur Verstiuc.

El a afirmat că 80% din content va fi în română, filme cu subtitre și desene animate sonorizare în română, iar inițial la acest post TV ar urma să lucreze 60 de angajați.

Verstiuc a dat asigurări că la cele două posturi TV nu vor fi programe retransmise, fapt apreciat de membrii Consiliului Audiovizualului (CA), care au votat pentru eliberarea licenţelor.

„Dacă se va realiza măcar jumătate din cele propuse aceasta va fi un succes”, a declarat membrul CA Corneliu Mihalache.

Proprietarul – dealer de aspiratoare şi detergenţi

Binamex-M SRL este deţinută de Mircea Verstiuc, care este şi administrator. Firma se prezintă pe pagina web ca dealer al companiei Thomas, „lider mondial în producerea de detergenți, aspiratoare cu funcția de spălare și aspiratoare cu filtrare a apei”.

Alături de comerţ, printre domeniile de activitate se numără construcţiile de clădiri şi inginereşti, comunicaţiile electronice, publicitatea, dar şi activitatea în domeniul televiziunii şi radiodifuziunii.

Anul trecut compania a înregistrat venituri de 22,62 milioane lei, cu 2,2 milioane lei mai puţin ca în 2019. Totodată, Binamex-M a raportat pentru 2020 un profit de 5,2 milioane lei, cu 2,1 milioane mai puţin ca în 2019.

În prezent, în Republica Moldova sunt 62 de posturi de televiziune, majoritatea prin cablu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: