„Am depus cerere de chemare în judecată“. Chicu insistă să primească scuze publice de la Grosu, după afirmația că ar face parte „din coloana a cincea”
Full Article 3 minutes read

„Am depus cerere de chemare în judecată“. Chicu insistă să primească scuze publice de la Grosu, după afirmația că ar face parte „din coloana a cincea”

Ex-premierul Ion Chicu a depus o cerere de chemare în judecată a președintelui Parlamentului Igor Grosu. Anterior, șeful legislativului a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că Ion Chicu face parte din „coloana a cincea a Federației Ruse”. Astfel, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) s-a adresat în instanță pentru al obliga pe Igor Grosu să dezmintă informația și să-i aducă scuze publice. 

În data de 14 februarie, în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție”, Igor Grosu a comentat criticile fostului prim-ministru Ion Chicu și bașcanului Irina Vlah la adresa Maiei Sandu, potrivit cărora șefa statului „vrea să instaureze dictatura în Republica Moldova”. În ajun, în cadrul unei conferințe de presă, președinta declarase că Rusia urmărește destabilizarea Moldovei.

„Și unul, și alta fac parte din coloana a cincea, și primarul general al capitalei, și fodtul președinte Dodon, și fugarul din Israel Șor fac parte din coloana a cincea a Federației Ruse. Ei sunt cei care repetă așa disciplinat, ceea ce li se spune de la Kremlin, ei nu apar de la sine. (..)”, a menționat șeful legislativului.

Ulterior, liderul PDCM a anunțat că a depus o cerere prealabilă prin care l-a somat pe Igor Grosu să dezmintă informația. Acesta a spus că șeful legislativului i-a expediat un răspuns oficial în care nu a dezmințit afirmația, ci s-a plâns că „obligarea de a aduce scuze reprezintă o tentativă de a limita și descuraja” drepturile lui la opinie și critică”.

Astfel, pe 4 aprilie, ex-premierul Chicu a anunțat că a depus, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, o cerere de chemare în judecată pe numele lui Igor Grosu.

„După lansarea unor acuzații deosebit de grave în adresa mea, tot ce a putut să-mi explice drept răspuns la cererea prealabilă, au fost 5 pagini de text lacrimogen, prin care mi se plânge că-i îngrădesc dreptul lui la critică și libertatea de exprimare. O întreagă Direcție juridică a Parlamentului a lucrat pentru ticluirea acelui răspuns aberativ. Evident, am depus Cerere de chemare în judecată pe numele lui Grosu. Geaba crede că are imunitate veșnică”, a scris pe Facebook acesta.

 

Contactată de NM pentru un comentariu, consiliera lui Igor Grosu, Aurica Rusnac Jardan a răspuns că președintele legislativului este într-o vizită oficială la Vilnius și deocamdată nu poate transmite un răspuns la acest subiect.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: