„Am învățat lecția”. PLDM anunță că va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie
Full Article 2 minutes read

„Am învățat lecția”. PLDM anunță că va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Vladimir Filat a adresat mulțumiri delegaților care au votat pentru numirea acestuia în fruntea Partidului Liberal Democrat din Moldova. Totodată, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul formațiunii, în cadrul Congresului din 16 august, s-a luat decizia ca PLDM să participe la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. 

„Îmi cer scuze că în mandatele precedente nu am făcut totul pentru a proteja partidul, pentru a-i proteja pe membrii noștri. Dar am învățat lecția. A venit timpul când despre noi trebuie să vorbim noi și faptele noastre. Am vrut ca această decizie de a reveni la conducerea PLDM să fie a partidului, a tuturor colegilor noștri. Eu revin nu într-o funcție, ci într-o responsabilitate enormă. Domnule Deliu, vă mulțumesc pentru tot, vă mulțumesc pentru că ați salvat partidul!” – a spus Filat.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul PLDM, la lucrările Congresului, care s-au desfășurat în regim online, au participat 215 delegați din totalul de 239, desemnați de conferințele organizațiilor teritoriale ale PLDM din 26 de unități administrativ-teritoriale de nivelul doi.

La final, delegații au adoptat o Rezoluție prin care declară că PLDM va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și la viitoarele alegeri parlamentare în calitate de concurent electoral. De asemenea, liberal-democrații și-au exprimat determinarea de a relansa Proiectul de Țară pe care l-au început cu ani în urmă – integrarea Republicii Moldova în Uniunea  Europeană.

Amintim că Vladimir Filat a fost reales în funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Anunțul a fost făcut de către unul dintre vicepreședinții formațiunii, primarul de Loeva, Alexandru Bujoreanu, pe 16 august.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: