Vladimir Filat preia, din nou, conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova
Full Article 2 minutes read

Vladimir Filat preia, din nou, conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova

Vladimir Filat a fost reales în funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Anunțul a fost făcut de către unul dintre vicepreședinții formațiunii, primarul de Loeva, Alexandru Bujoreanu, pe 16 august.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Congresului extraordinar al formațiunii, care a avut loc astăzi, 16 august.

Vlad Filat, ales de Congresul PLDM în fruntea partidului pe care l-a fondat!Bine ați revenit, Dle Președinte!💚🌳

Posted by Alexandru Bujorean on Sunday, 16 August 2020

Vladimir Filat este un politician și om de afaceri din Republica Moldova, membru fondator și lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputat în parlamentul Republicii Moldova între 2005 și 2009 și începând cu decembrie 2014, fost prim-ministru al Republicii Moldova între 2009 și 2013, fost ministru în guvernul Sturza între 12 martie–12 noiembrie 1999 și fost președinte interimar al Republicii Moldova pentru o scurtă perioadă în decembrie 2010.

Amintim că Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Ulterior, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului. Pe 3 decembrie, Vladimir Filat a fost eliberat din închisoare.

Pe 4 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Filat spunea că nu are de gând să se implice, din nou, în politică:  „Planurile mele de viitor ţin de viaţa mea privată şi nu au legătură cu activităţile politice, ceea ce nu înseamnă că nu voi avea o comunicare cu oamenii care se ocupă de politică”, spunea atunci fostul premier.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: