facebook/Iv Ceban

Amenzi până la 9 000 de lei pentru persoanele juridice care vor arunca gunoiul la întâmplare în capitală

Persoanele fizice care vor arunca gunoiul la întâmplare în capitală riscă amenzi de la 900 de lei până la 1800 de lei, sau între  20 și 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. În cazul persoanelor juridice, amenzile sunt între 3 000 și 9 000 de lei, anunță primarul capitalei, Ion Ceban.

Sancțiunile vor fi aplicate de către agenții constatatori – atât polițiștii, cât și responsabilii preturilor.

„Am solicitat ca la intrarea în parcurile şi scuarurile din toate sectoarele să fie instalate panouri pe care să fie afişate lista amenzilor, de care sunt pasibili cei ce vor face dezordine. Este de datoria fiecărui cetăţean să își facă curățenie în fața casei, dar şi să păstreze ordinea în stradă, parc sau în zonele publice. Serviciile municipale, la rândul lor, vor instala mai multe coşuri pentru gunoi”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Joi, Consiliul municipal Chișinău a aprobat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău. Documentul stabilește cadrul juridic unitar privind desfășurarea serviciului de salubrizare, definind modalitățile și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru asigurarea serviciului și curățeniei pe raza administrativ-teritorială a orașului Chișinău.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: