Amenzi până la 9 000 de lei pentru persoanele juridice care vor arunca gunoiul la întâmplare în capitală
Full Article 2 minutes read

Amenzi până la 9 000 de lei pentru persoanele juridice care vor arunca gunoiul la întâmplare în capitală

Persoanele fizice care vor arunca gunoiul la întâmplare în capitală riscă amenzi de la 900 de lei până la 1800 de lei, sau între  20 și 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. În cazul persoanelor juridice, amenzile sunt între 3 000 și 9 000 de lei, anunță primarul capitalei, Ion Ceban.

Sancțiunile vor fi aplicate de către agenții constatatori – atât polițiștii, cât și responsabilii preturilor.

„Am solicitat ca la intrarea în parcurile şi scuarurile din toate sectoarele să fie instalate panouri pe care să fie afişate lista amenzilor, de care sunt pasibili cei ce vor face dezordine. Este de datoria fiecărui cetăţean să își facă curățenie în fața casei, dar şi să păstreze ordinea în stradă, parc sau în zonele publice. Serviciile municipale, la rândul lor, vor instala mai multe coşuri pentru gunoi”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Joi, Consiliul municipal Chișinău a aprobat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău. Documentul stabilește cadrul juridic unitar privind desfășurarea serviciului de salubrizare, definind modalitățile și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru asigurarea serviciului și curățeniei pe raza administrativ-teritorială a orașului Chișinău.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: