Ana Revenco promite intervenții prompte, dacă protestatarii lui Șor nu vor respecta decizia CSE: „Securitatea nu poate fi negociată”
Full Article 3 minutes read

Ana Revenco promite intervenții prompte, dacă protestatarii lui Șor nu vor respecta decizia CSE: „Securitatea nu poate fi negociată”

Ministra Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco, promite intervenții „prompte” și „hotărâte” în cazul în care protestatarii nu vor respecta decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), aprobată acum două zile, care interzice desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare. „Securitatea nu poate fi negociată”, anunță ministra Ana Revenco, potrivit căreia singura „politică” de care se conduc angajații MAI ar fi siguranța cetățenilor.

„Fac un apel către toți cetățenii: Republica Moldova este un stat democratic și fiecare își poate manifesta nemulțumirile, inclusiv sub formă de protest. Dar acest lucru nu poate afecta activitatea zilnică, liniștea și siguranța celorlalți cetățeni. Angajații subdiviziunilor MAI vor aplica legea și vor interveni prompt și hotărât, în cazul în care drepturile cetățenilor vor fi lezate. Securitatea nu poate fi negociată, în contextul în care este legată în mod direct de libertatea fiecărui cetățean. Ministerul Afacerilor Interne este alături de oameni. Suntem la datorie, iar unica politică de care ne ghidăm este siguranța cetățeanului”, a scris ministra Ana Revenco pe pagina sa oficială.

Amintim că susținătorii Partidului „ȘOR”, cărora liderul formațiunii Ilan Șor a recunoscut că le plătește transportul, continuă să protesteze în centrul Chișinăului. Pe 14 octombrie, aceștia au încercat din nou să instaleze corturi pe partea carosabilă a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Poliția a intervenit pentru a-i împiedica, iar între oamenii legii și manifestanți s-au produs altercații. Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) a declarat pentru NM că două persoane au fost reținute și documentate pentru huliganism. Ulterior, aceasta ar fi precizat pentru TV8 că numărul celor reținuți a ajuns la patru.

Pe 13 octombrie, membrii CSE au dispus că desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice vor fi interzise în zilele lucrătoare. În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore.

O zi mai târziu, pe 14 octombrie, deputatul Ilan Șor, cercetat penal în mai multe dosare, a anunțat că hotărârea CSE nu va fi respectată de manifestanții săi. Potrivit parlamentarului, care nu a mai fost văzut în Republica Moldova de trei ani, decizia CSE ar încălca Constituția Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: