Partidul „ȘOR” va sfida decizia autorităților, prin care este interzisă blocarea carosabilului în zilele de lucru
Full Article 2 minutes read

Partidul „ȘOR” va sfida decizia autorităților, prin care este interzisă blocarea carosabilului în zilele de lucru

Partidul „ȘOR” consideră drept ilegală decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prin care protestatarilor le este permisă blocarea carosabilului doar în zilele de odihnă și pe o durată nu mai mare de patru ore. Într-o adresare video publicată în seara de 14 octombrie, deputatul Ilan Șor, cercetat penal în mai multe dosare, a anunțat că hotărârea CSE nu va fi respectată.

Potrivit parlamentarului care nu a mai fost văzut în Republica Moldova de trei ani, decizia CSE ar încălca Constituția Republicii Moldova.

Este un act absolut ilegal, care încalcă flagrant legea supremă a țării – Constituția Republicii Moldova. Voi ne interziceți să protestăm? Adică voi ați adus poporul în pragul sărăciei, le-ați luat oamenilor ultimii bani din buzunare, obligându-i să plătească sume enorme pentru consumul de gaze naturale, energie electrică, produse alimentare și tot voi interziceți protestele?  (…) Noi catalogăm decizia CSE drept luna ilegală și neconstituțională și nu avem de gând să o respectăm. După toate câte faceți, poporul are dreptul la nesupunere civică, este în drept să nu plătească facturile și să vi le transmită vouă. Ați trecut toate liniile roșii. Noi mergem înainte!”, a anunțat Șor.

Amintim că susținătorii Partidului „ȘOR”, cărora liderul formațiunii Ilan Șor a recunoscut că le plătește transportul, continuă să protesteze în centrul Chișinăului. Pe 14 octombrie, aceștia au încercat din nou să instaleze corturi pe partea carosabilă a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Poliția a intervenit pentru a-i împiedica, iar între oamenii legii și manifestanți s-au produs altercații. Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) a declarat pentru NM că două persoane au fost reținute și documentate pentru huliganism. Ulterior, aceasta ar fi precizat pentru TV8 că numărul celor reținuți a ajuns la patru.

În ajun, pe 13 octombrie, membrii CSE au dispus că desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice vor fi interzise în zilele lucrătoare. În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: