Partidul „ȘOR” va sfida decizia autorităților, prin care este interzisă blocarea carosabilului în zilele de lucru
Full Article 2 minutes read

Partidul „ȘOR” va sfida decizia autorităților, prin care este interzisă blocarea carosabilului în zilele de lucru

Partidul „ȘOR” consideră drept ilegală decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prin care protestatarilor le este permisă blocarea carosabilului doar în zilele de odihnă și pe o durată nu mai mare de patru ore. Într-o adresare video publicată în seara de 14 octombrie, deputatul Ilan Șor, cercetat penal în mai multe dosare, a anunțat că hotărârea CSE nu va fi respectată.

Potrivit parlamentarului care nu a mai fost văzut în Republica Moldova de trei ani, decizia CSE ar încălca Constituția Republicii Moldova.

Este un act absolut ilegal, care încalcă flagrant legea supremă a țării – Constituția Republicii Moldova. Voi ne interziceți să protestăm? Adică voi ați adus poporul în pragul sărăciei, le-ați luat oamenilor ultimii bani din buzunare, obligându-i să plătească sume enorme pentru consumul de gaze naturale, energie electrică, produse alimentare și tot voi interziceți protestele?  (…) Noi catalogăm decizia CSE drept luna ilegală și neconstituțională și nu avem de gând să o respectăm. După toate câte faceți, poporul are dreptul la nesupunere civică, este în drept să nu plătească facturile și să vi le transmită vouă. Ați trecut toate liniile roșii. Noi mergem înainte!”, a anunțat Șor.

Amintim că susținătorii Partidului „ȘOR”, cărora liderul formațiunii Ilan Șor a recunoscut că le plătește transportul, continuă să protesteze în centrul Chișinăului. Pe 14 octombrie, aceștia au încercat din nou să instaleze corturi pe partea carosabilă a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Poliția a intervenit pentru a-i împiedica, iar între oamenii legii și manifestanți s-au produs altercații. Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) a declarat pentru NM că două persoane au fost reținute și documentate pentru huliganism. Ulterior, aceasta ar fi precizat pentru TV8 că numărul celor reținuți a ajuns la patru.

În ajun, pe 13 octombrie, membrii CSE au dispus că desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice vor fi interzise în zilele lucrătoare. În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: