Anchetă de serviciu la liceul Petru Zadnipru din capitală. Primarul, nemulțumit de întârzierea lucrărilor de renovare
Full Article 2 minutes read

Anchetă de serviciu la liceul Petru Zadnipru din capitală. Primarul, nemulțumit de întârzierea lucrărilor de renovare

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat ca responsabilii de la Direcția generală educație, tineret și sport să inițieze o anchetă de serviciu referitoare la întârzierile constatate în renovarea ori cosmetizarea instituțiilor municipale de învățământ. 

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău va încheia la data de 12 octombrie lucrările de renovare și cosmetizare a instituțiilor de învățământ din capitală.

„Aveți zece zile pentru a face toate lucrările neefectuate”, a declarat oficialul, în cadrul ședinței primăriei din 21 septembrie, făcând trimitere la lucrările de renovare a Liceului „Petru Zadnipru” din Chișinău, unde a constatat întârzierea ori neefectuarea lucrărilor contractate.

În același timp, edilul capitalei a cerut responsabililor de la Direcția educație să nu acopere managerii „cerșetori” existenți în sistemul municipal educațional.

„Există instituții educaționale cu tradiții în cerșirea banilor de la părinți, vă cer să nu-i mai acoperiți”, a spus Ceban.

De asemenea, primarul a atenționat managerii instituțiilor municipale de învățământ să fie atenți cu banul public și a amenințat că orice neregulă constatată va fi transmisă Centrului Național Anticorupție, cu care municipalitatea Chișinău are semnat un document de colaborare.

Ulterior, edilul a scris pe pagina sa de Facebook că se va axa pe trei obiective de bază în dezvoltarea instituțiilor educaționale din capitală:

– Crearea condițiilor bune în instituțiile existente nu doar pe foaie, ceea ce se raportează de către managerii instituțiilor, dar și verificări și monitorizări separate și inopinate;
– Alimentația copiilor să fie una sănătoasă;
– Eliminarea corupției din sistemul educațional și strângerea de bani de la părinți pentru uși, ferestre, acoperișuri, covoare, terenuri de joacă ș.a.m.d. 

„Managerii instituțiilor sunt cei care corect trebuie să gestioneze banii”, a scris Ceban și a precizat că, doar în acest an, au fost oferiți peste 100 de milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: