Andrei Spînu le răspunde transportatorilor care anunță proteste: „Nu voi semna pentru nici o majorare de tarif”
Full Article 2 minutes read

Andrei Spînu le răspunde transportatorilor care anunță proteste: „Nu voi semna pentru nici o majorare de tarif”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu nu va admite majorarea tarifului la călătorie până nu vor exista calcule justificate în acest sens. În cadrul unei conferințe de presă din 15 noiembrie, oficialul a menționat că transportatorii ar putea să majoreze prețul, la moment, cu cel puțin 10 bani prețul, însă nu o fac „pentru că nu investesc în renovarea vehiculelor”.

„Tarife din pod în baza unor calcule nejustificate nu vor avea loc. Asta le-am spus-o și îmi pare rău că au decis să nu aibă un pic de răbdare ca să prezentăm toate calculele. Mie îmi pare rău că șantajează oamenii cu stoparea transportului. Noi suntem în discuție și cu secretarul de stat și cu echipa de comunicare. Cel mai probabil pe parcursul săptămânii vom ieși într-o conferință în care vom da toate detaliile și toate solicitările pe care le fac. La moment toți transportatorii pot folosi tariful de 70 de bani pe km, doar sub 5 % nu pot aplica, dar aplică 60 de bani. Dar știți de ce? Pentru că nu și-au renovat și nu au investit în autovehicule”, a declarat Andrei Spînu.

Ministrul a precizat că transportatorii cer dublarea și chiar triplarea tarifului.

„Ce nu au spus ei este că vor dublarea tarifului, uneori chiar mai mult decât dublare tarifului. Dacă la moment este de 50-60 de bani ei cei mai mult peste un leu. Le-am spus foarte clar, până nu voi avea calcule, informații, până nu vom înțelege exact cum este acest tarif eu personal nu voi semna pentru nici o majorare de tarif”, a specificat ministrul Infrastructurii.

În dimineața de 15 noiembrie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) au anunțat că vor ieși în această săptămână la primul protest. Ei sunt nemulțumiți că autoritățile nu au dat curs solicitării lor de a majora prețul călătoriilor.

APOTA acuză Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) că „nu avenit cu nici o soluție în acest sens și nu a avut capacitatea să prezinte calculele proprii”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: