Angajat al Inspectoratului de Poliție Ocnița – condamnat la 3 ani de închisoare: a pretins bani pentru a influența judecători 
Full Article 2 minutes read

Angajat al Inspectoratului de Poliție Ocnița – condamnat la 3 ani de închisoare: a pretins bani pentru a influența judecători 

Un ofițer de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție Ocnița a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Potrivit procurorilor, ofițerul a pretins și primit bani ca să exercite influență asupra judecătorilor de la Judecătoria Edineț, sediul Ocnița, și a judecătorilor de la Curtea de Apel Bălți.

Pe 3 februarie, Judecătoria Edineț, sediul central, a pronunțat sentința.

Cauza penală a fost pornită în septembrie 2022, în urma unui denunț prin care se menționa că ofițerul ar fi pretins 2 200 euro. Acesta susținea că are influență asupra judecătorilor în vederea adoptării unei hotărâri favorabile pe cauza penală aflată pe rol în privința denunțătorului, și anume că ultimul să nu fie privat de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Denunțătorul a fost condamnat de primă instanță la o pedeapsă sub formă de 140 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, fără privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport. Însă, sentința a fost contestată de procuror și casată ulterior de Curtea de Apel Bălți.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 3 luni, inculpatul și-a recunoscut vina, iar judecarea a durat o lună.

Prin sentința din 3 februarie, instanța a recunoscut vinovat inculpatul de comiterea infracțiunii trafic de influență, fiindu-i aplicată o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Inculpatul s-a aflat în arest preventiv din 15 noiembrie 2022 până la 3 februarie 2023, arestul preventiv fiind menținut până ce sentinţa va deveni definitivă.

De asemenea s-a dispus confiscarea sumei de 2 200 euro cu trecerea forţată şi gratuită a mijloacelor băneşti nominalizați în folosinţa şi proprietatea statului.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Bălţi, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: