Angajații instituțiilor de învățământ care vor fi scutiți de măsura testării la Covid-19, chiar dacă nu sunt vaccinați (DOC)
Full Article 1 minutes read

Angajații instituțiilor de învățământ care vor fi scutiți de măsura testării la Covid-19, chiar dacă nu sunt vaccinați (DOC)

Ministerul Sănătății a publicat decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 23 august, care prevede că personalul didactic, nedidactic și auxiliar nevaccinat va efectua din cont propriu și va prezenta, o dată la 14 zile, rezultatul unui test diagnostic la COVID-19. Potrivit documentului, vor fi exceptați de la măsura testării cei care vor prezenta certificate de vaccinare sau documente care atestă prezența anticorpilor.

Angajații instituțiilor de învățământ care nu sunt vaccinați vor trebui să prezinte o dată la două săptămâni reszultatelele testului rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 sau testului PCR la COVID-19.

Conform documentului, nu se supun testării indicate persoanele care prezintă:
– certificat de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (cu orice tip de vaccin autorizat);
– concluzie medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19.

Actul confirmativ de prezență a anticorpilor antiCOVID-19 este valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.

Hotarare Cnesp Nr.60 Redact… by Анна Выприцких

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: