ANSA: Republica Moldova va putea exporta produse lactate în Uniunea Europeană
Full Article 1 minutes read

ANSA: Republica Moldova va putea exporta produse lactate în Uniunea Europeană

Republica Moldova va putea exporta produse lactate în Uniunea Europeană. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Europeană, informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

„În baza garanțiilor oferite de ANSA și în urma conlucrării eficiente cu serviciile competente ale Comisiei Europene, Uniunea Europeană a decis să includă Republica Moldova în colonița C a Anexei nr. I a Regulamentului 605/2010 care se referă la cerințele sanitar-veterinare pentru domeniul sănătății animalelor și pentru certificare la importul produselor lactate în UE”, a spus Vladislav Cotici, directorul ANSA.

„Reieșind din condițiile situației pandemice, Comisia Europeană va aplica principiul de prelistare a unităților pentru exportul produselor lactate moldovenești, la propunerea ANSA și în baza garanțiilor oferite de către aceasta. După finalizarea procedurii de listare a unităților și aprobarea listei unităților de către Comisia Europeană și publicarea acesteia pe site-ul DG SANTE, exporturile vor putea fi efectuate”, a mai spus Vladislav Cotici.

Recent, Comisia Europeană a aprobat planul Republicii Moldova de monitorizare a reziduurilor pentru laptele de bovină, obiectiv care necesită a fi îndeplinit în cazul exportului/tranzitului produselor lactate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: