ANTA va iniția verificări ale operatorului de transport căruia îi aparține autocarul implicat în accidentul de la Kiev
Full Article 1 minutes read

ANTA va iniția verificări ale operatorului de transport căruia îi aparține autocarul implicat în accidentul de la Kiev

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) s-a autosesizat în baza informațiilor apărute în presă privitor la accidentul soldat cu victime, care s-a produs pe data de 25 august în Kiev, Ucraina, în care a fost implicat un autobuz de pe ruta Chișinău-Moscova. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției anunță că vor iniția verificări ale operatorului de transport.

„La sediul operatorului de transport rutier care administrează ruta menționată, Agenția va iniția acțiuni de verificare și control inopinat în domeniul transportului rutier și a respectării prevederilor legale ce vizează securitatea și sănătatea în muncă în domeniul transportului rutier. În cazul în care vor fi depistate încălcări și abateri de la prevederile legislației în domeniul transportului, operatorul de transport va fi sancționat contravențional”, se arată într-un comunicat de presă.

Amintim că un autobuz în care se aflau cetățeni ai Moldovei, Rusiei și Ucrainei s-a răsturnat la Kiev. Opt persoane, inclusiv patru copii, au fost transportați la spital, însă externați în urma examinărilor medicale. La Kiev s-a deplasat un alt autocar pentru preluarea pasagerilor și continuarea deplasării spre Moscova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: