Apa și serviciile de canalizare, mai scumpe în nordul țării. Noile tarife, aprobate de ANRE
Full Article 1 minutes read

Apa și serviciile de canalizare, mai scumpe în nordul țării. Noile tarife, aprobate de ANRE

Serviciile de alimentare cu apă potabilă și canalizare se scumpesc la Soroca și Briceni. Noile tarife au fost aprobate în cadrul ședinței Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), astăzi, 5 august.

Potrivit Agenției, la Soroca, serviciul public de alimentare cu apă potabilă pentru consumatorii casnici ajunge să coste 15,39 lei/m3, iar pentru consumatorii noncasnici – 35,20 lei/m3. Se scumpește și serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate. Astfel, consumatorii casnici vor achita 1,60 lei/m3, iar cei noncasnici – 12,33 lei/m3.

La Briceni, un metru cub de apă va costa 19,22 lei – un tarif cu 1,93 lei/m3 mai mic decât tariful solicitat. ANRE a aprobat un tarif mai mic decât cel solicitat și pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate, care va ajunge să coste 25,88 lei/m3, cu 0,53 lei/m3 mai puțin decât tariful solicitat de titularul de licență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: