Aprilie de gheață pentru pomii fructiferi. Cum a încercat un moldovean să își protejeze livada (VIDEO)

Unii moldoveni au încercat să-și salveze pomii fructiferi de temperaturile scăzute din ultimele zile, udându-i seara pentru a permite formarea unui strat de gheață pe parcursul nopții – o metodă utilizată pentru a proteja copacii aflați în floare. Un moldovean a postat imagini video cu pomii din livada sa acoperiți de gheață.

Săptămâna aceasta, în perioada 7–13 aprilie, sunt prognozate maxime de până la +12°C în sudul Republicii Moldova și minime de până la 0°C în nord. În sudul și centrul țării, cerul va fi, în mare parte, noros. În nord este așteptată lapoviță slabă. Menționăm că, până pe 9 aprilie, întreaga țară se află sub cod galben de schimbare bruscă a vremii. Datele se regăsesc pe site-ul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

În centrul țării, temperaturile maxime vor oscila între +5°C și +10°C, iar cele minime între +2°C și +3°C. Cerul va fi noros în toate zilele, cu excepția zilei de 7 aprilie, când va fi variabil.

În partea de nord a țării, temperaturile maxime vor oscila între +2°C și +7°C, iar minimele vor fi de 0°C. Începând de marți și până sâmbătă este prognozată lapoviță slabă, pentru luni este anunțat cer variabil, iar pentru duminică – cer noros.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: