Aprobarea vaccinului Sputnik V, suspendată de OMS din cauza unor nereguli la o fabrică
Full Article 2 minutes read

Aprobarea vaccinului Sputnik V, suspendată de OMS din cauza unor nereguli la o fabrică

Procesul de aprobare a vaccinului rusesc anti-Covid Sputnik V a fost suspendat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), din cauza unor nereguli depistate la una dintre fabricile de producere, informează RIA Novosti pe 15 septembrie. 

„Producătorii vaccinurilor trebuie să se asigure că locurile în care sunt produse preparatele corespund standardelor necesare. În ceea ce privește aprobarea vaccinului Sputnik V pentru utilizare de urgență, procesul este suspendat din cauza că, în timpul unor verificări la una dintre fabricile unde sunt produse o parte dintre aceste vaccinuri nu s-a constatat că aceasta corespunde practicilor necesare pentru producere”, a declarat Jarbas Barbosa, un responsabil din cadrul Pan American Health Organization (PAHO), reprezentanță regională a OMS.

Oficialul a precizat că reprezentanții OMS vor efectua o nouă inspecție după ce vor fi luate măsurile necesare în cadrul fabricii respective.

În luna iunie, experții OMS au efectuat un control în Rusia și au elaborat un set de recomandări cu privire la producerea vaccinului Sputnik V, Potrivit jurnaliștilor ruși, ar fi vorba, în principal, despre măsuri care au legătură cu protecția mediului înconjurător și monitorizarea deșeurilor medicale.

***

În Republica Moldova, vaccinul Sputnik V a fost aprobat pentru administrare. Potrivit Ministerului Sănătății, aceasta are o eficiență de 91,6% împotriva COVID-19 și 100% împotriva formelor severe de COVID-19. Se administrează în două etape la un interval de 21 de zile. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: