Aprobat cu 70 de voturi. Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov, lipsit de imunitate parlamentară
Full Article 2 minutes read

Aprobat cu 70 de voturi. Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov, lipsit de imunitate parlamentară

Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a fost lipsit de imunitate parlamentară. Decizia a fost aprobată cu votul a 70 de deputați prezenți la ședința plenară din 22 martie, la solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo. 

Procurorul general a dat citire solicitării privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului Denis Ulanov. Acesta este vizat într-o anchetă penală, sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Stoianoglo a declarat că Ulanov a prejudiciat statul cu  €23,8 mln și $12 mln. Acești bani ar fi fost achitați de către Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor lui Veaceslav Platon în schimbul a 38% din acțiunile Victoriabank, Casa Modei, clădirea Asito și acțiunile câtorva companii de asigurări.

La rândul său, Denis Ulanov a declarat că a lucrat la Banca de Economii și Banca Socială cu contract de muncă, însă acest lucru nu demonstrează că a fost implicat în frauda bancară: „Am așteptat probe că aș fi operat cu anumite conturi, adrese IP, mărturii care să-mi demonstreze vina. Evident, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că este imposibil. Evident, nu poți să lucrezi avocat și să nu ai dușmani”.

Anterior, deputații au aprobat cu 68 de voturi ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului „ȘOR” Petru Jardan. ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: