Aprobat de guvern. Din 1 septembrie, salariul lucrătorilor medicali va fi majorat cu 30%
Full Article 2 minutes read

Aprobat de guvern. Din 1 septembrie, salariul lucrătorilor medicali va fi majorat cu 30%

Guvernul a aprobat în ședința din 31 iulie proiectul pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală. Astfel, începând cu 1 septembrie, salariul lucrătorilor medicali va fi majorat cu 30%.

x

Astfel, va fi majorat  salariul de funcție al personalului medical (personal de conducere-medici, medici, personal medical mediu, personal medical inferior), al șoferilor autoambulanțelor din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească și  autosanitarelor din serviciul AVIASAN.

Majorarea va constitui 30% din salariul de bază. Cu atât vor crește și salariile de funcție ale șoferilor ambulanțelor din Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și ale șoferilor autosanitarelor din serviciul  AVISAN.

Salariile medicilor, șefi de departamente, vor crește cu 50-90%, luând în considerație performanța profesională a fiecăruia. În cazul în care vor fi antrenați în tratarea pacienților cu COVID-19, salariile se vor majora cu 100%.

După majorări, noile salarii pentru medicii de familie cu o vechime în muncă de până la 10 ani vor constitui 9310 lei, pentru cei cu o vechime în specialitate de 10-20 ani – 10140 de lei, iar pentru cei cu o vechime în specialitate mai mare de 20 ani – 10970 de lei.

Salariile medicilor din Asistența Medicală Urgentă Prespitalicească, în funcție de vechimea în specialitate, vor oscila între 7440 și 8940 de lei. Cele ale medicilor antrenați în serviciul de psihiatrie și narcologie – între 9230 și 10730 de lei.

Personalul medical cu studii medii de specialitate, în funcție de vechime și sectorul în activează, va ridica salarii între  5510 și 8160 lei.

Sub aspect financiar, cheltuielile necesare pentru punerea în aplicare a majorării salariilor de funcție cu 30% pentru personalul medical, şoferilor autoambulanţelor din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească şi autosanitarelor din serviciul AVIASAN, începând cu 1 septembrie 2020, vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală în sumă de 362 570,3 mii lei de care vor beneficia circa 42.918 de funcții ocupate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: