„Ar putea ajunge chiar în această săptămână”. Europarlamentar român, despre vaccinul anti-COVID promis de Iohannis pentru Moldova
Full Article 2 minutes read

„Ar putea ajunge chiar în această săptămână”. Europarlamentar român, despre vaccinul anti-COVID promis de Iohannis pentru Moldova

Uniunea Europeană lucrează la un plan pentru donarea unor doze de vaccin împotriva COVID Republicii Moldova, ţărilor din vecinătatea estică şi celor din Balcanii de vest. Prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 promise Republicii Moldova de către România ar putea ajunge la Chișinău până la sfârșitul acestei săptămâni, spune europarlamentarul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

„România a avut două tipuri de vaccinuri, unul care trebuie păstrat la minus 70-80 de grade Celsius și altul, care a venit acum, este cel de la Moderna, stocarea căruia se face la temperaturi mai ridicate. Îndată ce vor fi finalizate formalitățile, guvernul României va furniza vaccinul. Cred că primele vor veni chiar în această  săptămână”, a spus europarlamentarul în cadrul unei intervenţii în timpul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit europarlamentarului român, în prezent, au loc negocieri între statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât Republica Moldova și celelalte state membre ale Parteneriatului Estic să beneficieze de vaccin pentru imunizarea medicilor din spitalele cu profil COVID-19.

Anterior, autoritățile țării vecine au declarat că România va oferi până la 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohanis,  în urma întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Acesta a precizat că la Chișinău va veni o echipă de specialiști români care va ajuta medicii moldoveni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: