UPDATE Solicitarea avocaților Marinei Tauber, privind recuzarea judecătoarei Natalia Costaș a fost respinsă
Full Article 2 minutes read

UPDATE Solicitarea avocaților Marinei Tauber, privind recuzarea judecătoarei Natalia Costaș a fost respinsă

Apărătorii concurentului electoral Marina Tauber au solicitat recuzarea judecătoarei Natalia Costaș, care a fost desemnată să examineze solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC), privind exlcuderea sa din cursa pentru funcția de primar de Bălți.

UPDATE (15:45) Completul de judecată a decis să respingă solicitarea avocaților.

„S-a început o atitudine destul de pretențioasă a instanței. De aceea, avocații au cerut recuzarea. Eu am citit foarte mult despre ea, o să mă mai informez, dar am înțeles că s-a întîlnit cu cetățeni ai altor țări, care sunt infractori. (…) Atitudinea și comportamentul au fost foarte stranii”, a argumentat Tauber.

Întrebată dacă crede că asupra judecătoarei ar plana suspiciuni cu privire la integritatea sa, Tauber a răspuns: „O să fiu corectă – unde încă nu sunt informată, nu voi comenta. Dar în această pauză o să mă informez mai mult”.

Judecătoria Bălți urmează să desemneze un complet de magistrați, care să examineze cererea de recuzare.

Precizăm că Judecătoria Bălți a început să examineze solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind anularea înregistrării Marinei Tauber în calitate de concurent electoral pentru alegerile locale din mun. Bălți. În paralel, Tauber a atacat la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC.

În fața Judecătoriei s-au adunat câteva sute de susținători ai Partidului „ȘOR”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: