Arest preventiv pentru cei șase suspecți în dosarul contrabandei cu țigări, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră
Full Article 2 minutes read

Arest preventiv pentru cei șase suspecți în dosarul contrabandei cu țigări, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră

Cei șase suspecți în dosarul contrabandei cu țigări „Ashima”, la Cahul, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pe 5 noiembrie, de reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a celor 6 dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră. Investigațiile continuă, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor relevante cauzei”, au menționat reprezentanții PCCOCS.

Primele rețineri în acest dosar au avut loc în noaptea din 27 iulie 2021. În data de 20 august 2021 au avut loc alte două rețineri. Acțiunile de urmărire penală au continuat până-n data de 2 noiembrie, atunci când au fost reținuți încă 6 participanți ai schemei de contrabandă.

Mai exact, în dimineața de 2 noiembrie, procurorii și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au descins cu percheziţii la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea. Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliile figuranților, la Cahul și Chișinău.

Astfel, trei figuranți ar fi fost implicați direct în schema de contrabandă, iar alții trei sunt angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: