Armata sârbă a intrat în alertă maximă din cauza situației din nordul Kosovo 
Full Article 40 second read

Armata sârbă a intrat în alertă maximă din cauza situației din nordul Kosovo 

Pe 26 mai, președintele Serbiei Aleksandar Vučić a pus armata în stare de alertă maximă, scrie Interfax cu referire la ziarul sârb Novosti. 

Potrivit publicației, unitățile armatei s-au deplasat către granița administrativă dintre Serbia și provincia autonomă Kosovo.

Pe 26 mai, au apărut informații despre agravarea situației din nordul regiunii, unde locuiesc în principal sârbi. La fel, au apărut informații despre ciocniri între forțele speciale din Kosovo și sârbi.

Potrivit sursei, pe drumul spre Leposavich, locuitorii ridică baricade.

Situația din nordul Kosovo a devenit mai complicată după ce în ajun au depus jurământul noii lideri ai guvernelor locale – albanezii kosovari, în timp ce sârbii au boicotat recentele alegeri municipale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: