„Asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele doua state frățești”. PDM va cere convocarea de urgență a consiliului coaliției
Full Article 2 minutes read

„Asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele doua state frățești”. PDM va cere convocarea de urgență a consiliului coaliției

Partidul Democrat „se disociază de declarațiile premierului Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București” și va cere convocarea de urgență a consiliului coaliției la acest subiect. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al formațiunii.

PDM notează că „limbajul dlui Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român și concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile și impardonabile”.

Formațiunea consideră că „asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele doua state frățești, unite prin comuniune de limbă, istorie și tradiții”. Din aceste considerente, PDM va solicita convocarea consiliului coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații.

Totodată, PDM și-a exprimat dezacordul „cu modul tendențios și lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureșan dă aprecieri guvernelor din Republica Moldova. Formulările categorice privind „eșuarea gestionarii crizei COVID și eșuarea reformelor” sunt superficiale și neadevărate”.

Amintim că ieri, 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că „guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook. „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa?”, a scris Chicu.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că consideră aceste declarațiile drept „complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: