„O profundă lipsă de respect”. Reacția Ministerului de Externe al României la declarațiile lui Chicu
Full Article 2 minutes read

„O profundă lipsă de respect”. Reacția Ministerului de Externe al României la declarațiile lui Chicu

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) consideră declarațiile premierului Ion Chicu în adresa lui Siegfried Mureșan drept „complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”. Un mesaj în acest sens a fost postat de către Ambasada României la Chișinău. 

„Declarațiile prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil”, se anunță în declarația Ministerului de Externe.

Mai mult, „MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de parteneriat strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”.

Totodată, instituția notează că „bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declarații publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcția construirii unui stat de drept solid și cu instituții democratice”.

Aceste aspecte au fost aduse la cunoștința ambasadorului Republicii Moldova la București. De asemenea, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău.

Amintim că astăzi, 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că „guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook. „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa?”, a scris Chicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: