Aspectul exterior al Chișinăului ar putea fi elaborat de o companie de design din Moldova
Full Article 2 minutes read

Aspectul exterior al Chișinăului ar putea fi elaborat de o companie de design din Moldova

Primăria municipiului Chișinău intenționează să semneze un acord de colaborare cu echipa „Design Arhitectură și Stil”, pentru elaborarea codului vizual al orașului. Un mesaj în acest sens a fost publicat de primarul capitalei Ion Ceban, pe 1 august.

Edilul susține că, pe parcursul anilor de activitate, DAS a demonstrat că dispune de o echipă performantă cunoscută în întreaga lume, promovând designerii și arhitecții din R. Moldova.

„La propunerea DAS, Primăria Chișinău este de acord de a crea un grup de profesioniști, experți în domeniu, care au cunoștințe extraordinare atât în țară cât și peste hotare și sunt de acord ca împreună să lucrăm asupra aspectului exterior al orașului. Noi ne dorim semnarea Acordului de colaborare și consider că acest pas va permite Chișinăului să-și reîntoarcă arhitectura și respectul față de aspectul estetic al mediului urban”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul capitalei a menționat că elaborarea codului de design al Chișinăului va permite orașului să capete propriul stil și va contribui la soluționarea problemelor de ordin urbanistic.

„Documentul va reprezinta principii și reguli ce vor sta la baza lucrărilor de construcție sau renovare a mediului urban. Dacă exista un astfel de cod, dezvoltatorii imobiliari nu construiau după propriul principiu și viziune”, a mai scris Ceban.

Ne dorim crearea codului vizual al orașului Chișinău, ne propunem să lucrăm împreună cu echipa „Design Arhitectură și…

Posted by Iv Ceban on Friday, 31 July 2020

Ion Ceban a mai scris că, în prezent, există mai multe concepte care urmează să fie dezvoltate împreună cu acești experți.

Potrivit primarului capitalei, comunitatea profesională DAS CLUB cuprinde, în prezent, în jur de 200 de arhitecți și designeri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: