„Astăzi suntem uniți cu România”. Nicu Popescu, mesaj în contextul zilei istorice de 27 martie
Full Article 50 second read

„Astăzi suntem uniți cu România”. Nicu Popescu, mesaj în contextul zilei istorice de 27 martie

Astăzi, 27 martie, se împlinesc 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Sfatul Țării a votat în unanimitate, în ședința solemnă din 24 ianuarie/3 februarie 1918, independența Republicii Democratice Moldovenești, iar la 27 martie/9 aprilie 1918, unirea Basarabiei cu România.

Vicepremierul Nicu Popescu a avut un mesaj în acest sens.

„27 Martie 1918 este un moment istoric care a avut un impact major asupra viitorului țării noastre: Unirea cu România, înfăptuită acum 105 ani, a însemnat salvarea Moldovei de la război, comunism, dictatură, gulag și teroare, permițându-ne să ne bucurăm de pace și dezvoltare în anii ce au urmat.

Astăzi suntem uniți cu România în lucrul nostru comun pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană și pentru a asigura pacea și securitatea regională”, a scris ministrul de Externe.

„Astăzi suntem uniți cu România”. Nicu Popescu, mesaj în contextul zilei istorice de 27 martie

Nicu Popescu


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: