„Atenția noastră este la ce cred cetățenii despre acțiunile guvernului”. Chicu comentează declarațiile omologului său de la București
Full Article 2 minutes read

„Atenția noastră este la ce cred cetățenii despre acțiunile guvernului”. Chicu comentează declarațiile omologului său de la București

Premierul Ion Chicu a precizat pentru NM astăzi, 8 ianuarie, că guvernul pe care îl conduce are drept obiectiv principal alinierea Republicii Moldova la standardele europene și nu are timp de comentat declarații. Reacția vine la solicitarea redacției NM de a comenta opiniile enunțate de prim-ministrul României, Ludovic Orban, care susține că guvernul actual al Republicii Moldova „nu poate fi considerat un partener serios”, iar Uniunea Europeană trebuie să aibă o „abordare strictă și condițională” față de țara noastră.

„Premierul Republicii Moldova are mult mai importante preocupari, decât să comenteze declarații. Avem un PAG (program de activitate al guvernului, NM) de implementat, obiectivul suprem al căruia este alinierea țării noastre la cele mai înalte standarde europene. Când să mai avem timp de comentarii? Și-apoi, toată atenția noastră este la ce cred cetățenii noștri despre ce face/ce nu face guvernul. Experiența mea (nici de o sută de zile în fruntea unui guvern) îmi spune că anume aceasta ar trebui să fie abordarea unui guvern serios”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu pentru NM.

Amintim că ieri, 7 ianuarie, premierul României, Ludovic Orban, a declarat după o întâlnire, la Bruxelles, cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, că actualul executiv de la Chișinău nu poate fi considerat un „partener serios”.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuție, care ne creează îngrijorare, şi, din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul guvern”, a spus Orban, răspunzând întrebărilor unor jurnaliști.

Acesta a mai spus că pledează pentru „o abordare strictă și condițională din partea Uniunii Europene” față de Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: