„Atestăm o implicare activă în destabilizarea țării”. Dodon îndeamnă SIS-ul să fie cu ochii în patru și să informeze la timp despre acțiunile suspecte
Full Article 2 minutes read

„Atestăm o implicare activă în destabilizarea țării”. Dodon îndeamnă SIS-ul să fie cu ochii în patru și să informeze la timp despre acțiunile suspecte

Anul curent va fi o provocare pentru ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), pentru că pe lângă situațiile cotidiene, aceștia vor trebui să țină cont de scrutinul prezidențial care se va desfășura în toamnă. Într-un discurs în cadrul ședinței lărgite a SIS, șeful statului a menționat că se atestă deja „o încercare de implicare destul de activă în destabilizarea situației” din partea unor forțe externe.

„Provocările pentru anul curent. Pe lângă toate provocările din fiecare zi, anul 2020 este dificil pentru că este an electoral. Provocarea de bază este încercarea de destabilizare a situației din Republica Moldova. Implicarea atât forțelor interne, cât și, nu exclud, forțelor externe”, a menționat Dodon.

Potrivit președintelui țării, situația se repetă în perioada când se apropie vreun scrutin electoral.

„Noi deja atestăm o încercare de implicare destul de activă în destabilizarea situației din afara țării. Finanțarea masivă a unor organizații non-guvernamentale, încercarea de a manipula opinia publică, de a provoca proteste în masă. De fapt, nu este nimic nou. Lucrurl acesta se întâmplă de fiecare dată când ne îndreptăm spre un exercițiu electoral”, a explicat șeful statului.

„Eu știu că puteți face față acestor provocări. Și sarcina de bază este să ne informați pe noi la timp”, a adăugat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a menționat că mai mulţi angajaţi ai SIS vor fi traşi la răspundere pentru încălcări. E vorba despre dosarele de rezonanţă legate de expulzarea ilegală din Republica Moldova a şapte profesori turci din reţeaua liceului „Orizont”, precum şi acordarea paşapoartelor pe alt nume unor politicieni.

Amintim că, recent, a ieșit la iveală de 3 politicieni moldoveni și un om de afaceri ar fi beneficiat de identități duble în Republoca Moldova. Printre aceștia este și fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, care a obținut un pașaport pe numele Vladislav Novac.

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: